logo Star Counseling
Home Gesprekstherapie Dramatherapie Kunstzinnig Counselen Beeldtaal Contact
Transactionele analyse Neurolinguïstisch Programmeren Gezinstherapie Trainingen

Kunstzinnige Counseling

kunstzinnig counselen tekenenNaast counseling in de vorm van gesprekken bied ik ook kunstzinnige counseling.
Kunstzinnige counseling is een hulpverlenend gesprek waarin het werken met beeldende materialen een centrale plaats in neemt. Het werken met beeldende materialen tijdens een hulpverlenend gesprek kan u helpen tot verwerking te komen, emoties te uiten en leren inzicht te krijgen in processen en onbewuste gebieden in uzelf.
Werken met beeldend materiaal maakt zichtbaar wat er in een mens omgaat. Je brengt hierdoor je gevoelens van binnen naar buiten. De kracht van de creatieve opdrachten: tekenen, schilderen en boetseren, is dat het gemaakte werk meer laat zien dan je soms in woorden kan zeggen. De counseler stelt vragen en helpt met het zoeken naar antwoorden. Deze verwerk je met het verkregen inzicht in een volgende opdracht.
U hoeft niet creatief te zijn, we streven er ook niet naar om iets moois te maken, het gaat om het proces dat u doormaakt. Beeldende materialen zijn het middel om tot dat proces te komen.

kunstzinnig counselen beeldjesAls mens hebben we het verlangen uit te drukken wat in ons leeft. Door te werken met beeldend materiaal kan contact gemaakt worden met diepere emoties, zowel positieve als negatieve. Het helpt die emoties te uiten en tot verwerking ervan te komen. Zo kan een innerlijke ontwikkelingsweg worden afgelegd: een weg van persoonlijke groei.

Deze werkwijze is zowel voor volwassenen als voor kinderen zeer geschikt. Elke sessie bestaat uit het werken met beeldende materialen en een gesprek over wat de opdracht en het gemaakte werk bij u oproept. 

Werkwijze

kunstzinnig counselen schilderenIn een intakegesprek inventariseren we uw probleem / het probleem van uw kind. Naar aanleiding van dit intakegesprek wordt er een behandelcontract opgesteld. In dit behandelcontract staan de afspraken die we gemaakt hebben en de doelen waaraan we gaan werken. Het contract vormt de leidraad voor de therapie. Bij therapie met kinderen is er regelmatig contact met de ouders in de vorm van een evaluatiegesprek. 
Een therapietraject kan zowel kort- als langdurend zijn. Een gemiddelde is moeilijk te geven. Een traject kan bijvoorbeeld uit 10 sessies bestaan, maar ook uit 25 sessies. Dit is volledig afhankelijk van het probleem, de vraag en uw omstandigheden. Ook hierin lever ik zorg op maat.Te allen tijde bent u baas over uw eigen traject. U bent degene die een traject aangaat en ook stopt. Hierbij ga ik uit van wederzijds respect en vertrouwen. Uw privacy is bij mij gewaarborgd door naleving van de wet op de privacy. Ik zal dan ook nooit persoonlijke of vertrouwelijke informatie opvragen of doorspelen zonder uw nadrukkelijke toestemming.

Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek.


                           

Star Counseling staat bij de kamer van koophandel ingeschreven onder nummer: 32132654
AGB Praktijkcode: 90-015371


© - Star Counseling